Woord van de week: blaasbloem

Laatst in de douche had m’n zoontje Anne (4 jaar) het over blaasbloemen. Ik wist meteen waarover ie het had. Paardenbloemen groeien overal lijkt het wel. Wist je dat er in Nederland alleen al zo’n 250 soorten bestaan? Ik ga hieronder verder over de link tussen een paardenbloem en een orchidee. Ook zo benieuwd?

Zo af en toe vraag ik me wel eens af waarom ik het mezelf vaak zo moeilijk maak. Andere mensen lijken veel lichter in het leven te staan. Spontaner en minder zelfbewust. De vrouw met wie ik aan het praten was, legde dé link.

Weet je Yessie, er zijn heel veel paardenbloemen. Die groeien op alle soorten grond. Orchideeën daarentegen. Die vergaan heel snel als ze niet de goede voeding en verzorging krijgen. Maar als ze die wel krijgen, kijk ze dan eens bloeien. Dan zijn het unieke exemplaren.

Nu hou ik niet zo van orchideeën. En eigenlijk wel van paardenbloemen. Maar ik snap de metafoor. Al maakt het m’n leven nog niet lichter. Ik weet echter dat enorme hoogtes en laagtes bij me passen. Denk daar maar eens aan als je binnenkort een zelfbewuste niet bloeiende orchidee ziet. Of red die van jou en geef ze verzorging en aandacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *