Woord van de week: jammerheid

Jammerheid. Dit woord kwam ik tegen al bladerend in een boekje op een zonnige ochtend. Daar hebben we er genoeg van de laatste paar maanden. Zonnige ochtenden dan. Boekjes ook trouwens. En jammerheid ook eigenlijk.

Het boekje kreeg ik van een lieve vriend die ik niet meer zie (ja jij!). Het deed me denken. Gister werd ik teleurgesteld. Voel ik jammerheid? Nee. En Ja. Ook wel. Wat is jammerheid? Spijt van iets wat je gedaan hebt? Of andersom? Van iets wat je niet gedaan hebt. Of spijt van iets wat iemand anders doet. Of niet doet?

Ik dwaal af. Laat ik niet zwelgen in dit woord. Het is echter wel wat het is. En het is goed zo. Ook jammerheid hoort bij het leven. Nu komt het! Zolang je jezelf niet verwaarloost of teleurstelt, valt er best mee te leven. En dan nu: chocolademousse.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *