Blijven spelen

Wat doe je eigenlijk? Je bent je eigen baas en werkt vanuit je passie. Zo is het ooit ontstaan. Als iemand je vraagt wat je doet, vertel je elke keer wat anders. Afhankelijk van hoe je humeur staat of van welke opdrachten je hebt. Eigenlijk wil je graag alles vertellen aan iedereen. Het is een valkuil die je ook op veel websites ziet. Hoezo doelgroep? Ik wil de hele wereld laten weten wat ik doe en waarom.

Als je echter je product of dienst wilt verkopen, is het handig om een duidelijke boodschap over te brengen naar een door jou gekozen doelgroep. Anders blijft het onduidelijk voor de ontvanger.  

Het is een mooi beginpunt. Ondernemen vanuit je gevoel. Je staat nauwer in contact met je intuïtie. Welke stap is goed nu? En hop, gaan. Niet altijd zo makkelijk natuurlijk. Je moet het willen en  kunnen. Maar als je je hart en hoofd op die manier opent voor aanwijzingen, komen er tekens op je pad. Synchroniciteit! Daar wilde ik naartoe.

Wanneer het verband van twee of meer gebeurtenissen zinvol samenvallen en je dit opmerkt, ontstaat er magie. Om open te staan voor synchroniciteit is het handig als je je die gedachtes van jou serieus neemt en dus hoort. ‘Langzaam’ in het leven staan dus.

Zo ben ik deze coronaperiode bezig met een pluktuin, bij m’n huis op het Westplein. In diezelfde periode krijg ik een boek voor m’n verjaardag over wildplukken. Via via kom ik terecht bij een eerder project over wildplukken in Utrecht. Ik netwerk me een slag in de rondte. Die anderhalve meter afstand gaat me op dit punt goed af. Lang verhaal kort: m’n tekstbureau krijgt meer aandacht en opdrachten komen binnen. Als synchroniciteit me al iets wilt vertellen is dat ik op het goede pad zit. Ogen en hart open houden maar.

Pluktuin of niet, uiteindelijk blijf ik gewoon een verzamelaar van mooie verhalen. Als kind maakte ik bijvoorbeeld hele verhalen over onze huisdieren. En dat waren er nogal wat. Dat wil ik blijven doen. Ik wil voorleven én een mooiere wereld nalaten aan mijn kinderen. De mooie voorbeelden (want die zijn er genoeg!) uitlichten, laten horen en op die manier mee een kans geven om te groeien.  

Naast die dromerige binnenwereld heb ik echter een enorm praktische en analytische geest. Best wel een beetje gek deze combinatie. Ik hoorde vroeger ook niet ergens bij. Ik pas niet in een hokje. Ja, ik hou van lezen én ben redelijk goed in wiskunde. Geen bewuste keuze overigens. Het is er gewoon. Alsof ik niet anders kan. Het maakt mijn manier van werken wel uniek. Ik giet mooie verhalen in een tastbare vorm. Op maat voor de lezer. Misschien wel het kenmerk van een praktische idealist. (Kijk, pas ik toch in een hokje.)  

Wat kan ik dan voor jou betekenen?

Jij vertelt me jouw mooie, lange verhaal. Het verhaal dat je aan de wereld wilt laten weten. Ik haal snel de rode draad er uit. Ik zoek aanknopingspunten in op het eerste oog tegenstrijdige gegevens en weet moeilijke onderwerpen toegankelijk te maken. Mijn gevoel voor taal gaat er dan mee aan de slag. Ik kruip in het hoofd van de lezer (jouw doelgroep) en schrijf. Ik geef betekenis aan jouw onderneming met gebruik van tekst. Helder en duidelijk. Maar ook met gevoel voor schoonheid en sfeer. Een goed gebruik van woorden is zo enorm belangrijk voor de broodnodige nuance in een verhaal. Jij krijgt je focus terug. De vraag: ‘Wat doe je eigenlijk?’ is makkelijker geworden. Je passie heeft een duidelijke tekst gekregen. En je speelveld groter. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *