Over de mooie synchroniciteit van het leven

Deze week begin ik met een schrijfcoach programma van Bureau Rachel & Co. Net in de week dat ik gevraagd word of ik het zie zitten mijn werk van afgelopen herfst weer op te pakken. Die blauwe maandag dat ik dacht dat een soort van financiële vastigheid toch wel ‘handig’ zou zijn. Met twee kinderen onder m’n hoede. “Ik heb niet alleen maar mezelf om voor te zorgen immers.” Ik kan een gevoel van trots niet onderdrukken. Ze willen me terug! M’n ijdele ego wordt wel enorm gestreeld. Vroeger zou dat genoeg geweest zijn om ja te zeggen. Is dat nu ook zo? Net in de week dat ik mezelf persoonlijk wat meer op de rit lijk te hebben. Opmerken van je behoeftes en ervoor uitkomen, zonder afhankelijk te zijn van de uitkomst ervan. De rust en volledigheid in jezelf kunnen vinden. Het is een lange weg geweest. Het einde is gelukkig niet in zicht. Het begint pas. De paradox van het leven: we zijn er altijd al, maar hebben wel een pad te bewandelen.

Zoals zo vaak komt alles samen. Ik heb het er al eerder over gehad (zie Blijven spelen), als je ervoor openstaat merk je het op: de mooie synchroniciteit van het leven. Dan is het soort van makkelijker om je intuïtie te volgen. Je kan niet anders. Ik ga niet voor vastigheid, hoe m’n ego ook gestreeld wordt, hoe leuk ik het gepuzzel (het werk) en de contacten met de collega’s daar ook vind. Ik ga voor de groei van mijn bedrijf en heb er vertrouwen in. Ik ben een vrije vogel en kan niet anders dan hiernaar leven. Ook dat is synchroniciteit.

In de eerste week van het schrijfcoach programma ga ik onderzoeken wat mij (en dan vooral mijn tekstbureau) bijzonder maakt. Want mezelf onderscheiden van ‘al die andere’ schrijvers gebeurt niet vanzelf. Daarvoor moet ik weten wie ik ben, wat ik kan en wat voor mij goed voelt. Ik ga onderzoeken en te weten komen wat ik wil en misschien nog belangrijker wat ik niet wil. Wat bij me past en wat niet. En daar ga ik dan woorden aan geven. Is er iets heerlijkers dan dit? Vast wel haha.

Ook zo benieuwd wat voor schrijver ik ben? Volgende week meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *