Wat kost dat nu een tekstschrijver?

Hoeveel kost dat nu eigenlijk zo’n stukje schrijven; of een tekst redigeren? Ik hoor het vaker en blijf het lastige vragen vinden. Veel ondernemers huren een tekstschrijver juist niet in omdat het niet binnen het budget zou passen. Of misschien denken ze: als ik het al niet in woorden weet uit te drukken hoe kan iemand anders dat dan? Zonde! Daarom: openheid van mijn kant. Wat kost dat nu een tekstschrijver?

Er is wellicht een reden dat jij niet de goeie woorden kunt vinden. Er zit zoveel meer in je hoofd. Plannen, doelen, kansen. Een nieuwsgierige meedenker, wat een tekstschrijver vaak is – ik in ieder geval wel – zal de kern er uithalen. Wat wil jouw klant weten? En vaak krijg je er zelf ook nog meer inspiratie en energie van. Een tekstschrijver vangt jouw ideeën in woorden. En dat helpt je focussen, zodat je kernachtig kunt zeggen wat het is dat je doet. Je bereikt jouw potentiële klant.

Heb ik je aandacht? Mooi. Je bent benieuwd. Stel nu dat je me laat meekijken met je teksten (waar dan ook: flyers, website, mails, facebook, artikelen, …); dan doe ik dat in eerste instantie voor niks. Dat wil niet zeggen dat ik er geen werk in stop. Dat doe ik zeker wel. Maar ik besef me ook dat, zodra je gaat investeren in iets (zoals tekst), je zeker wilt weten dat het goed zit. Dat het klikt en goed voelt. Ook van mijn kant. Wat krijg je van me? Feedback met tips en en natuurlijk ook een aanbod van wat ik voor je kan en wil betekenen.

Mijn standaard uurtarief is 60 euro. Echter, ik lever maatwerk en doe dus nooit exact hetzelfde. Ik ben ook nooit exact dezelfde. Mijn prijs dus ook niet. Elke opdracht bekijk ik met een andere bril. Ik kijk ook naar wat de opdracht voor jou kan betekenen.

Ik zou je bijvoorbeeld maandelijks kunnen bijstaan met het schrijven van een blog. 500 woorden komt overeen met zo’n 2 uren werk. In de praktijk zal dat meestal neerkomen op een maandelijkse prijs van 120 euro. Wil je dat ik een persbericht voor je schrijf. Afhankelijk van het bericht en het verhaal erachter kan dat 1-3 uur werk zijn. Een goed persbericht kan echter uiteindelijk zoveel meer opleveren. En jij hoeft je er niet doorheen te worstelen. Ik kan je website teksten scannen en verbeteren, eenmalig. In de praktijk zal dat neerkomen op 4-8 uur werk. Heb je nog geen website, maar wil je er wel een. Ook daar kan ik over meedenken. Ik werk samen met bouwers. En ook zij werken vanuit een idealistische visie. Als het urenaantal groter (en eventueel regelmatiger) wordt, pas ik mijn prijs ook aan. Ik vind het fijn werken vanuit vertrouwen en flexibiliteit.

Valt allemaal wel mee toch, zo’n tekstschrijver inhuren? Het klinkt enger dan het uiteindelijk is. Wanneer zal ik naar jouw teksten kijken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *