Woord van de week: onvoorwaardelijk

Pas als je niks nodig hebt van de ander kan je iets onvoorwaardelijks bieden. Laten we het over de liefde hebben – ik hoor het je denken. Pas als het niet nodig is dat de ander van je houdt ben je vrij. Dan kan je onvoorwaardelijk liefhebben.

Dubbelop dit. Zoals witte sneeuw. Liefde is er sowieso, overal, en van nature onvoorwaardelijk. Wij, met onze ratio, maken het voorwaardelijk. Afhangend van voorwaarden. Als jij van mij houdt, hou ik van jou. Als jij mij dit geeft, geef ik jou dat. Anders is het te spannend hoor. We verwachten zoveel van alles. Net als … nee, ik kan even niks bedenken. Maar als je de onvoorwaardelijkheid uit liefde haalt, haal je ook de liefde weg. Dan komt er angst voor in de plaats. Lastig wel, dat onvoorwaardelijke. En ook weer niet. Je kan het immers allemaal zelf. Handen open en vangen, die sneeuwvlokken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *