Woord van de week: vlinderen

Kinderen vlinderen. Ze lopen geen rechte weg van A naar B en zijn absoluut niet efficiënt. Heerlijk. Afgelopen weekend heb ik ook gevlinderd. Ik was voor het eerst op de Lievelinge in Vuren. Voor het eerst ook in m’n eentje kamperen met m’n twee kinderen. Ik keek er enorm naar uit. De zon zou schijnen. M’n kinderen zouden van ’s ochtends tot ’s avonds aan het strandje gaan spelen en nieuwe vriendjes maken. En ik misschien ook wel.

De zon scheen dus niet. Het regende. En het was koud. Man, wat baalde ik. Weersomstandigheden weerhouden kinderen er echter niet van om ervoor te gaan. Hmmm, zat hier een lesje in voor mij? Ik voelde enige weerstand. Ik had het koud! Het was zoveel makkelijker geweest als de zon scheen. En fijner en leuker en gezelliger. In mijn hoofd dan. Maar wat kon er nog steeds een hoop!

Vlinderen dus. Schema’s en tijd aan de kant. Eten wanneer we honger hebben en slapen als we moe zijn. Hoezo inefficiënt? We hebben slaapfeestjes gehouden. Gesprongen in de plassen. Gespeeld op het strand in onze regenjas. En ons gewarmd aan vuurtjes de hele dag door. Dat is immers fijner als het koud is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *