Woord van de week: korstbrood

“Ik hou van korstbrood,” deelde Anne vanmorgen heel bewust mee aan tafel. De gewoonste zaak van de wereld. Anne is mijn zoontje van 4. Die van de blaasbloem ja. Een belangrijke inspiratiebron voor mijn woord van de week. “Korstbrood? Korstjes bedoel je?” Nee, korstbrood. Het duurde even vooraleer ik doorhad wat ie bedoelde. Brood met heel veel korst dan? Stokbrood natuurlijk! En dan vooral het kontje ervan. Dat vindt ie het lekkerst. Of ik dat wilde regelen dus.

Ik vind het mooi deze momenten, die kindjes, met hun hart op de tong. Met hun kleine en grote behoeftes en verlangens. De ene niet minder of meer waard dan de andere. Kan ik veel van leren. 

En stokbrood heeft bij ons in huis een nieuwe naam nu. Dat snap je. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *