Woord van de week: moeiteloos

Ik maak mezelf wel eens wat dingen wijs. Ik laat me dan geloven in illusies, dingen die er niet zijn. Die verhalen groeien verder in m’n hoofd. De overtuigingen die daar ook zitten willen immers graag voldaan zijn. Overtuigingen als: je bent er pas als je een relatie hebt, je bent er als je gezien wordt in werk dat je doet. Met al m’n illusies maak ik het kloppend. Ben je er nog? Het is een van m’n valkuilen en het is zwaar vermoeiend.

Hetzelfde gebeurt met het woord van deze week. Ik verander de werkelijkheid zodat het lijkt alsof zaken moeiteloos gaan. Lijkt, want uiteindelijk kosten ze stiekem veel te veel energie en zijn ze dus totaal niet moeiteloos. Maar ik wil zo graag. “Wat als je het loslaat Yessie, en het uiteindelijk vanzelf een keertje moeiteloos gaat. Dat is zo mooi. Laat je met het leven meebewegen in plaats van steeds controle te willen uitoefenen. Controle heb je immers niet. Nooit.” Gelukkig heb ik een vriendin die hier doorheen ziet. Het is niet altijd fijn om op m’n plaats gezet te worden. Het is ook niet altijd makkelijk. Uiteindelijk is het altijd wel voor het beste. Ik ben ook zo benieuwd naar het moeiteloze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *