Ik schrijf geen teksten, ik breng een visie tot leven

Wat doe jij Yessie? Een vraag waar ik niet altijd raad mee weet. “Ik schrijf teksten voor ondernemers,” is vaak m’n standaard antwoord. Ik heb immers een tekstbureau en mijn onderneming heet Yessie Schrijft. Hoe duidelijk wil je het hebben. Het liefst zou ik zeggen: “Ik breng een visie tot leven.” Het grootste deel van de tijd schrijf ik immers geen teksten. Ik luister vooral. En stel vragen. Uit de tekst die daaruit volgt, haal ik de rode draad. De draad waar de potentiële klant op uit is. Ik denk mee met de ondernemer en stap in het hoofd van de lezer. Dit geeft aan beide focus en duidelijkheid.

Ondernemers vinden het vaak nog moeilijk om een tekstschrijver in te huren. “Dat kan ik zelf toch wel, teksten schrijven?” Vast, maar niet op de manier van een tekstschrijver. Laten we de oude ambachten in ere herstellen en niet alles zelf willen doen. Het scheelt jou, als ondernemer, tijd en moeite. Stop je energie in zaken waar jij expert in wilt zijn. Het onzichtbare zichtbaar maken is een kunst. Eentje waar ik nu eenmaal goed in ben. Mijn teksten beantwoorden vragen voor ze gesteld worden. Ze zijn geen doel, slechts een middel om dat te bereiken. Net zoals een boekenbinder boeken bindt, niet om de bladen zelf, maar om het boek makkelijker te laten vervoeren en lezen. Of een mandenmaker manden maakt, niet om de mand zelf, maar om de dingen die je er in kunt stoppen. Zo schrijft een tekstschrijver geen teksten om de tekst zelf, maar om de visie die erachter zit tot leven te wekken. 

7 reacties op “Ik schrijf geen teksten, ik breng een visie tot leven”

 1. I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else experiencing issues
  with your blog. It appears as if some of the text in your content are running off the screen. Can somebody
  else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This might be a issue with my internet browser because I’ve had this happen previously.
  Cheers Trikot

 2. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to exchange strategies with other folks, be sure to shoot me an email if interested. Sybilla Floyd Brade

 3. Nice post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. It will always be useful to read content from other writers and practice a little something from other websites. | Randene Gherardo Zebadiah

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *