Woord van de week: korstbrood

“Ik hou van korstbrood,” deelde Anne vanmorgen heel bewust mee aan tafel. Anne is mijn zoontje van 4. Die van de blaasbloem ja. Een belangrijke bron voor mijn woord van de week. “Korstbrood? Korstjes bedoel je?” Nee, korstbrood.

Lees verder »

Praktisch idealisme: een eetbare tuin bij De Nijverheid

De Nijverheid. Dat is toch die leuke plek in het Werkspoorgebied? Ik was er slechts een keer geweest. In het weekend voor Corona. De sfeer is er magisch mooi. De plek wordt gerund door kunstenaars en het lijkt alsof alles kan. En dat is juist het mooie. Dat lijkt alleen maar zo. Ze hebben het allemaal goed op orde daar. En plek zat. Misschien kunnen we er wel koken met groenten en kruiden uit de tuin?

Lees verder »

Woord van de week: moeiteloos

Ik maak mezelf wel eens wat dingen wijs. Ik laat me dan geloven in illusies, dingen die er niet zijn. Die verhalen groeien verder in m’n hoofd. De overtuigingen die daar ook zitten willen immers graag voldaan zijn. Overtuigingen als: je bent er pas als je een relatie hebt, je bent er als je gezien wordt in werk dat je doet. Met al m’n illusies maak ik het kloppend. Ben je er nog? Het is een van m’n valkuilen en het is zwaar vermoeiend.

Lees verder »

Als bloggende ondernemer schrijf ik over dingen die ik ontdek en waar ik van leer. Ik deel die kennis graag. Over goede teksten schrijven. En waarom dat van belang is om je als expert te profileren. Over tips om jezelf als ondernemer beter vindbaar te maken. Over vallen en weer opstaan. En ook wel eens gewoon over dingen die ik op mijn pad ontdek.