Praktisch idealisme aan het Westplein

In tijden van Corona veranderde mijn thuis in een rustige en zonnige oase. Best bijzonder. Ik woon aan het Westplein in Utrecht. Een van de drukste autoknooppunten in het midden van de stad. Heerlijk rustig. En de zon scheen. Picknicken met m’n kinderen in het parkje bij Perron West. Steeds meer mensen maakten er gebruik van. Hoe leuk zou het zijn als er in plaats van gras bloemen en planten waren, bedacht ik me. Een pluktuin!

Lees verder »

Woord van de week: kwetsbaarheid

Ergens in de afgelopen weken mocht ik de kracht van kwetsbaarheid zelf ervaren. Een aantal keren zelfs. Zonder al te veel in detail te treden (niet alles wat ik meemaak wil ik immers zomaar online delen haha), maakte mijn kwetsbaarheid dat ik opeens sterk in m’n schoenen stond. Het had te maken met het durven uitkomen voor mijn eigen behoeftes. En dus niet de behoeftes van een ander centraal te stellen en dat voor te willen zijn. Zo heb ik immers m’n hele leven geleid, bedacht ik me daarna. Als die anders maar ok is. Vandaar de onrust in m’n lijf. ‘Komaan Yessie, hoor je ons niet, diep vanbinnen?’

Lees verder »

Over de mooie synchroniciteit van het leven

Deze week begin ik met een schrijfcoach programma van Bureau Rachel & Co. Net in de week dat ik gevraagd word of ik het zie zitten mijn werk van afgelopen herfst weer op te pakken. Die blauwe maandag dat ik dacht dat een soort van financiële vastigheid toch wel ‘handig’ zou zijn. Met twee kinderen onder m’n hoede. “Ik heb niet alleen maar mezelf om voor te zorgen immers.” Ik kan een gevoel van trots niet onderdrukken. Ze willen me terug! M’n ijdele ego wordt wel enorm gestreeld. Vroeger zou dat genoeg geweest zijn om ja te zeggen. Is dat nu ook zo? Net in de week dat ik mezelf persoonlijk wat meer op de rit lijk te hebben. Opmerken van je behoeftes en ervoor uitkomen, zonder afhankelijk te zijn van de uitkomst ervan. De rust en volledigheid in jezelf kunnen vinden. Het is een lange weg geweest. Het einde is gelukkig niet in zicht. Het begint pas. De paradox van het leven: we zijn er altijd al, maar hebben wel een pad te bewandelen.

Lees verder »

Als bloggende ondernemer schrijf ik over dingen die ik ontdek en waar ik van leer. Ik deel die kennis graag. Over goede teksten schrijven. En waarom dat van belang is om je als expert te profileren. Over tips om jezelf als ondernemer beter vindbaar te maken. Over vallen en weer opstaan. En ook wel eens gewoon over dingen die ik op mijn pad ontdek.