Woord van de week: blaasbloem

Paardenbloemen groeien overal lijkt het wel. Wist je dat er in Nederland alleen al zo’n 250 soorten bestaan? Ik ga hieronder verder over de link tussen een paardenbloem en een orchidee. Ook zo benieuwd?

Lees verder »

Nuance of waarom zou je een tekstschrijver inhuren?

Waarom is tekst van belang om je als expert te profileren? Je bent een pro in wat je doet, dus waarom zou je een tekstschrijver inhuren? Je kunt toch prima zelf schrijven. Het is een van de eerste dingen die we leren op de basisschool. Dat doe je er toch gewoon even bij. Ik begrijp deze gedachtegang wel. Een goeie foto laat je al gauw door een fotograaf maken. En een website is vaak te ingewikkeld om zelf op te pakken. Een tekstschrijver voelt dan misschien als een zwaktebod. Is dat zo?

Lees verder »

Woord van de week: antifragiel

Ik merkte een gevoel van boosheid en verdriet als men sprak over ‘het nieuwe normaal’. Hoezo. Dit omgaan met elkaar is niet normaal! Het is slechts een tijdelijke abnormaal! Je kunt er echter ook anders naar kijken. Het uitleggen immers waar die boosheid en dat verdriet vandaan kwamen, lukte me niet. ‘Een kinderachtige reactie,’ zei een vriend laatst tegen me. ‘Kijk er wat meer lachend tegenaan.’

Lees verder »