Woord van de week: focus

De ene week komt mijn woord sneller dan de andere. Deze week bleef het uit. Ik was eerst met het ene bezig, dan weer met dat andere. Toen belde die, dan ging ik daar weer mee aan de slag. Je snapt het. Ik was m’n focus kwijt. Herkenbaar? Ik ben het wel vaker. Ideeën borrelen in mijn hoofd, en ik doe niks liever dan naar die van anderen te luisteren. Zo start ik ook heel makkelijk nieuwe projecten op. Ik ben een kei in netwerken en mensen bij elkaar brengen. Maar laat ze helaas ook snel versloffen. Zonder focus blijven ze onafgemaakt plakken in mijn hoofd. En dat zorgt voor onrust en schuldgevoel. Hoe los ik dat op?

Lees verder »

Over mooie praatjes

Krijg je ook vaak jeuk van al die mooipraat duurzame (ik kan het woord bijna niet meer horen) verhaaltjes die langsflitsen op je scherm? Herkenbaar. Ik merk dat mijn behoeftes aan verbinding en diepgang met mensen ook van toepassing zijn op de spullen die ik aanschaf. Ik wil niet conformeren aan de standaard omdat het de standaard is. Ik wil geen neppe verhaaltjes. En ik wil geen spullen kopen omdat ze nu eenmaal het goedkoopst zijn. Ik wil bewust consumeren, ‘goed’ voor mens, dier en milieu. Maar man wat is dat lastig soms. Ik heb ook niet oneindig veel tijd en geld te besteden… Waar wil ik naartoe met dit verhaal? Ik denk dat ik vooral wil laten zien dat twijfel erbij hoort als je standaarden aanhoudt bij het consumeren. En ook wat jou als ondernemer kan helpen om net die mensen met standaarden aan te trekken.

Lees verder »

Woord van de week: vlinderen

Kinderen vlinderen. Ze lopen geen rechte weg van A naar B en zijn absoluut niet efficiënt. Heerlijk. Afgelopen weekend heb ik ook gevlinderd. Ik was voor het eerst op de Lievelinge in Vuren. Voor het eerst ook in m’n eentje kamperen met m’n twee kinderen. Ik keek er enorm naar uit. De zon zou schijnen. M’n kinderen zouden van ’s ochtends tot ’s avonds aan het strandje gaan spelen en nieuwe vriendjes maken. En ik misschien ook wel.

Lees verder »

Als bloggende ondernemer schrijf ik over dingen die ik ontdek en waar ik van leer. Ik deel die kennis graag. Over goede teksten schrijven. En waarom dat van belang is om je als expert te profileren. Over tips om jezelf als ondernemer beter vindbaar te maken. Over vallen en weer opstaan. En ook wel eens gewoon over dingen die ik op mijn pad ontdek.