Woord van de week: onderscheidingsvermogen

Een niet bijzonder mooi woord, wel eentje dat m’n aandacht trekt. Al een tijdje. Ook omdat ik niet zo goed begrijp waar het voor staat. Tijd om dat aan te gaan. Wat is het eigenlijk, onderscheidingsvermogen? Ik lees: een opbouwende vorm van oordelen over een situatie. Verschillen in oordelen herkennen, niet alleen vanuit de buitenwereld, ook in jezelf. Jazeker, een hart en hoofd kwestie weer. Ik had het kunnen weten. Het is iets wat we ontwikkelen, door te leven, met vallen en opstaan. Het kunnen inschatten van situaties. We hebben het nodig voor veiligheid. Gevaarlijk van onschuldig. Zin van onzin. Liefde van harteloosheid.

Lees verder »

Woord van de week: integer

Eerlijk en betrouwbaar. Een verhaal vertellen dat klopt met de werkelijkheid. Deze definities vind ik terug als ik het woord integer opzoek. Iets in me zegt dat het meer betekent. Maar wat is dat dan? Heb ik misschien een ander beeld van het woord in m’n hoofd? Heeft het te maken met het begrip werkelijkheid, wiens werkelijkheid dan?

Lees verder »

De tussenruimte als plek voor experiment en creativiteit

Gister, zaterdag 26 september, is er een start gemaakt met de wilde bloemenweide op het grasveld in het midden van het Westplein. Het plan dat in maart dit jaar begon in m’n hoofd. Het is nog lang niet klaar. Al denk ik dat niets dat ooit is. Het proces komt de laatste dagen pas bij me binnen. Dit doorhebben is van belang als je duurzaam wilt werken of iets bereiken. Vraag en aanbod op mekaar laten aansluiten en je hierdoor vooral niet te strak aan de plannen willen houden.

Lees verder »

Als bloggende ondernemer schrijf ik over dingen die ik ontdek en waar ik van leer. Ik deel die kennis graag. Over goede teksten schrijven. En waarom dat van belang is om je als expert te profileren. Over tips om jezelf als ondernemer beter vindbaar te maken. Over vallen en weer opstaan. En ook wel eens gewoon over dingen die ik op mijn pad ontdek.