Woord van de week: integer

Eerlijk en betrouwbaar. Een verhaal vertellen dat klopt met de werkelijkheid. Deze definities vind ik terug als ik het woord integer opzoek. Iets in me zegt dat het meer betekent. Maar wat is dat dan? Heb ik misschien een ander beeld van het woord in m’n hoofd? Heeft het te maken met het begrip werkelijkheid, wiens werkelijkheid dan?

Lees verder »

De tussenruimte als plek voor experiment en creativiteit

Gister, zaterdag 26 september, is er een start gemaakt met de wilde bloemenweide op het grasveld in het midden van het Westplein. Het plan dat in maart dit jaar begon in m’n hoofd. Het is nog lang niet klaar. Al denk ik dat niets dat ooit is. Het proces komt de laatste dagen pas bij me binnen. Dit doorhebben is van belang als je duurzaam wilt werken of iets bereiken. Vraag en aanbod op mekaar laten aansluiten en je hierdoor vooral niet te strak aan de plannen willen houden.

Lees verder »

Woord van de week: intrinsiek

De afgelopen tijd ben ik de podcast Opgejaagd (VPRO) aan het luisteren. Ik werd getipt door een andere moeder bij de schoolpoort. Ze vroeg hoe het met Robyn ging. Haar zoontje was naar groep 4 overgegaan. Robyn was blijven zitten in groep 3. We raakten aan de praat over het schoolsysteem en dat er zoveel verwacht wordt van die kleine kindjes. Niet iedereen kan aan blijven haken. Wat doet dit met de eigenwaarde van die kindjes vraag ik me weleens af. Wat doet dit met de eigenwaarde van Robyn?

Lees verder »

Als bloggende ondernemer schrijf ik over dingen die ik ontdek en waar ik van leer. Ik deel die kennis graag. Over goede teksten schrijven. En waarom dat van belang is om je als expert te profileren. Over tips om jezelf als ondernemer beter vindbaar te maken. Over vallen en weer opstaan. En ook wel eens gewoon over dingen die ik op mijn pad ontdek.